RONALD A. WESTERHUIS

VAN EIGEN BODEM

Meters hoge stalen objecten in diverse geometrische vormen. Nederlandse kunstenaar Ronald Westerhuis weet hoe hij een indruk moet nalaten. Met zijn expertise in abstracte kunst en landschapskunst tovert hij zijn visies om in tastbare beelden van formaat. Zijn thuisbasis Zwolle is where all the magic happens. Hier brengt hij, samen met zijn RAW team, stalen succesverhalen tot leven. Van sculpturen voor privédomeinen tot nationale monumenten en symbolische kunstwerken in Shanhai: Ronald zijn signature kan je over de hele wereld vinden.

RonaldAWesterhuis

A world of reflections

‘A world of reflections’: dit is de kunstenaars benaming voor zijn collectie aan werken. Wie de unieke kans krijgt om zijn studio in Zwolle te betreden begrijpt onmiddellijk de link. De vuurvonken van de werkgereedschappen spatten in zijn studio ervan af, maar stelen zeker niet de show. Het zijn namelijk de reuzachtige glimmende sculpturen die je ogen doen fonkelen en de nieuwsgierigheid doen prikkelen.

Eens je wordt toegezogen naar zijn werk en dichter een kijkje neemt merk je de reflecties van het staalwerk op. 1, 2 of misschien wel 20: dit is het aantal keer dat je jezelf weerspiegelt ziet in veel van zijn werken. Een moment voor zelfreflectie, een ontmoeting met jezelf. Dat je van sommige werken ook ondersteboven bent is niet ongebruikelijk, dit is te interpreteren op figuurlijke én letterlijke wijze. Deze typeringen maken van zijn werk meer dan een statisch kijkobject, het is een ludieke belevenis voor jong en oud.

Solidaire, positieve projecten

Door numereuze expo’s en (privé-)projecten heeft hij wereldwijd reeds een grote fanbase opgebouwd. Door de jaren heen zette Ronald zich niet alleen in voor esthetische succesverhalen, maar ook voor solidaire, positieve projecten. Zo kreeg hij onder andere de eer om een herdenkingsmonument te maken ter nagedachtenis van de Nederlandse slachtoffers van de MH-17 vliegtuigcrash. Een project dat hem nauw aan het hart ligt. ‘HEB LIEF’ is een ander voorbeeld dat voortvloeide uit filantropie en als reactie op de coronacrisis. Met dit positief initiatief stuurde hij aandacht, liefde en respect de wereld in en werden tal van mensen over de wereld verwarmd in eenzame tijden.

 

Zijn werken brengen een hoop positiviteit met zich mee in een luxueus, stalen jasje. Ronde wandsculpturen, reflecterende kussens en torenhoge objecten zijn nog maar een fractie van zijn majesteuze collectie. Het is een kunstenaar met een duidelijke visie voor ogen. Ronald Westerhuis werd gedoopt tot een kunstenaar van ‘een nieuwe generatie van artiesten’, om het met de woorden van Ralph Keuning te zeggen, directeur van Museum De Fundatie.

RonaldAWesterhuis

CONTACT

Bijkomende vragen over onze beeldenroute?

Neem contact op met één van onze medewerkers