PHILIP AGUIRRE Y OTEGUI

Philip Aguirre y Otegui, geboren in 1961 in Schoten, is afkomstig van een familie die in 1936 uit Spaans Baskenland naar België is weggevlucht. Hij studeerde aan de KASK – Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en aan het Nationaal Hoger Instituut, beide te Antwerpen. Aguirre, die vooral bekend is als beeldhouwer, woont en werkt in Borgerhout. Zijn sculpturaal oeuvre bestaat voor het grootste deel uit composities die worden gerealiseerd in brons. Maar ook materialen als terracotta, gips en cement, al dan niet beschilderd en al dan niet verrijkt door de integratie van gevonden voorwerpen, komen in het oeuvre voor. Daarnaast is Aguirre ook aan de slag met etsen, zeefdrukken, tekeningen, collages en schilderijen, andermaal even vaak aangevuld met collage van gevonden beeldmateriaal.

 

kariatide
philip aguirre y otegui

Inspiratie

Thematisch behandelt Philip Aguirre y Otegui in zijn kunst vooral de mens in zijn verhouding tot zijn medemens, tot de wereld en de natuur. 
Sculpturen van Philip Aguirre y Otegui zijn onder meer opgenomen in de publieke collecties van Mu.ZEE (Oostende), Universiteit Antwerpen, Kadehuis (Gent), Kaprijke, Waasmunster, Oostende, Dossinkazerne (Mechelen), Ndogpassi (Kameroen), Herentals, Zorgcentrum Turnhout, Buurthuis Opexwijk (Oostende), Sint-Niklaas, Wolfabriek Lot (Brussel) en Sint-Sixtusabdij (Westvleteren). 
In 2017 won Philip Aguirre y Otegui de International Award for Public Art in Hong Kong.

CONTACT

Bijkomende vragen over onze beeldenroute?

Neem contact op met één van onze medewerkers