EUDALD DE JUANA

Eudald de Juana Gorriz is een grootse Catalaanse kunstenaar, geboren in 1988 in een klein stadje nabij Girona. Hij is opgegroeid in een artistieke familie van beeldhouwers, waardoor hij reeds van jongs af aan een interesse ontwikkelde voor kunst.

Kenmerkend voor Eudald de Juana’s sculpturen is zijn passie voor de menselijke vormen in naturalistische stijl. Volgens hem hebben deze abstracte vormen, in combinatie met de plasticiteit van het materiaal, de potentie om emoties uit te drukken aan de toeschouwers. Zijn belangstelling voor de menselijke vormen ontdekte hij op 19-jarige leeftijd met zijn studie in de beeldende kunst aan de Universiteit van Barcelona (UB).

In 2012 studeerde hij af aan de Universiteit van Barcelona en verhuisde hij naar Florence om een opleiding in ‘academische beeldhouwkunst en tekenen’ te volgen aan de Florence Academy of Art. Hier kon Eudald zijn belangstelling voor de menselijke figuren uitdiepen. Daarnaast ontdekte hij zijn bewondering voor de 19e eeuwse Frans en Italiaanse technieken, waaronder die van Miquel Blay.

 

eudald de juana

Inspiratie

In 2014 besloot hij na zijn studies om professor in beeldhouwen en tekenen te worden aan de Academie van Florence. Sindsdien geeft hij wereldwijd workshops over beeldhouwkunst, waaronder in de V.S., Peru, V.K en Canada. Ook Thailand, Frankrijk, Brazilië en Argentinië staan op de planning.

Bovendien worden zijn werken internationaal gewaardeerd. Zijn werken pronkten al in exhibities in Spanje, Duitsland, Italië, V.K., Oostenrijk, Nederland, Griekenland en België.

CONTACT

Bijkomende vragen over onze beeldenroute?

Neem contact op met één van onze medewerkers