DR. GINDI

Dr Gindi is een in Zwitserland gevestigde beeldhouwster die in haar praktijk weerzinwekkende verhalen gebruikt om de menselijke zoektocht naar oneindigheid vanuit verschillende perspectieven te benaderen. Aanvankelijk opgeleid als arts, heeft ze haar hele leven doorgebracht met het zwerven door verschillende culturen en langs emotionele afgronden. Eerst en vooral probeert ze te begrijpen waarom bepaalde fenomenen zich voordoen zoals ze zijn en waarom ze ermee omgaat op de manier waarop ze dat doet. En ze streeft ernaar een unheimliche maar alomtegenwoordige wereld te creëren die wordt bewoond door personages die vaak verloren lijken te zijn voordat ze zich uitbreiden naar een oneindig open toekomst. Gindi wordt gekweld door het ontzagwekkende bucolische dat voelbaar is in haar betoverende werk en streeft ernaar het oneindige van het menselijk bestaan te beroeren.

Haar sculpturen zijn gemaakt van verschillende materialen, de meest recente zijn gegenereerd uit klei en later omgezet in brons.

De Tuinbouwer

De Tuinbouwer

Tijdens Art Flow Zwolle 2022 toont Dr Gindi ‘De Tuinbouwer’ – een raadselachtig portret van een tuinman die zijn hele leven heeft gewijd aan de puurheid en schoonheid van planten. Ontkiemend in zijn oneindige zelf, wordt hij één met zijn objecten van liefde – zijn verlangen naar schoonheid maakte van hem een verleidelijk maar bizar wezen dat alleen ontcijferd kan worden door de verlokking in de ogen van de toeschouwers. Toch is hij de speelbal van de natuur, die een bestaan smeedt buiten het gewone alledaagse leven.

Artist website: https://www.dr-gindi.com/

CONTACT

Bijkomende vragen over onze beeldenroute?

Neem contact op met één van onze medewerkers